LOGOWEB

IFJÚSÁGI VÁLLALKOZÁSÉLÉNKÍTŐ EGYESÜLET                                Budapest 2021.

 

 

                              Megvalósított programok, mint Referenciák

 

Az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület az elmúlt több mint tíz évben vállalkozásindítással, vállalkozás-fejlesztéssel kapcsolatos szolgáltatásokat, képzéseket valósított meg.

Az alábbi referenciákkal rendelkezik a projektmegvalósítás fő tevékenység-elemeiben különböző célcsoportokat érintően:

  1. álláskeresők és fiatalok bevonása és támogatása,
  2. üzleti tervek kidolgozásának támogatása, versenyek szervezése
  3. vállalkozói kompetenciák fejlesztése és képzések
  4. vállalkozói mentorálás
  5. tananyagok készítése, fejlesztése
  6. hazai és nemzetközi egyetemek közötti hallgatói startup versenyek szervezése Mindezek rendezése személyes részvétellel és online platformokon.

 

Projekt azonosítószám

Projekt címe

Összköltsége forintban

Az elvégzett tevékenységek rövid leírása

 NEA-UN  programok

 

 

       Spin off Klub

 

 

 

 

 

 

 

 

Önerő és alkalmi támogatások

 

becsült költség az önkéntes munkák, az ingyenesen biztosított helyszínek és  technikák, a szívességi előadók kalkulálásával,  2.500.000 Ft/év mindösszesen 30.000.000 Ft. ebből NEA-UN 12.800.000 Ft.

 

 

 

 

 

Az elmúlt 10 évben folyamatosan, évente ősztől-nyárig, általában havonta, mintegy évi 8-10 alkalommal tartott nyilvános klubfoglalkozás, ahol sikeres vállalkozók mutatkoznak be, vállalkozói-vállalkozási bevált technikákat ismertetünk, vállalkozói kultúrát, ismereteket és kompetenciákat fejlesztünk

Budapest Főváros Újbuda régióban

Újbuda Hallgatói Startup Verseny

vállalkozási hajlandóság élénkítése, új vállalkozások indítása

évente 5.000.000 Ft/év

2015-2020. években, évente indított üzleti terv verseny szervezése, a verseny prezentációra, fiatalok bevonása üzleti ötletek kidolgozásába, vállalkozások indításába, induló vállalkozások mentorálásában

Nagyvállalati támogatások

Kutatások, Esettanulmányok, Tananyagok eseti témakörökkel

18.600.000 Ft.

Vállalkozási ökoszisztéma kutatása, konferencia szervezése, pénzügyi tananyagok, esettanulmányok készítése, fejlesztése egyetemi oktatás számára

New Generation Skills

Dunamenti nemzetközi  Intereg program

Újbuda Önkormányzati együttműködéssel és megbízásából

4.700.000 Ft.

Magyarországi részvétel keretében helyi innovációs ökoszisztéma összehasonlító kutatás, helyi akciótervek a fiatalok részvételére, bevonására, részben angol nyelven

GINOP programok

„Vállalkozz Magyarország” Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása az Észak-Alföld és Közép-Dunántúl régiókban

konzorcium szinten  Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. mint programvezető mellett konzorciumi tag IVE több programban, hat éven  keresztül 47.000.000 Ft.

       

munkanélküli fiatalok felmérése, kommunikáció, kompetencia tesztek és fejlesztések, tanfolyamok szervezése, tananyag fejlesztés, pályázat írás és vállalkozás indítás mentorálása, üzleti tervek elbírálása, elfogadása.

 

 

 

 

NTP programok és hazai egyetemek támogatásával

Startup Vállalkozásindító Inkubátor Program

4 éven keresztül 22.700.000 Ft.

Egyetemi hallgatók képzése, üzleti tervek és induló vállalkozások hazai és nemzetközi versenye több hazai és Duna-menti külföldi egyetem bevonásával

 

 

 

 

Magyarországi vállalatok és bankok támogatásával

Agribusiness

több évet átölelő programok önerő és alkalmi támogatások 2.500.000.-Ft

Egyetemi hallgatók képzése, ismeretterjesztés, esettanulmányok, klubfoglalkozások, üzemlátogatás, ankétok és konferenciák szervezése

 

Az IVE referenciáit részben az együttműködő partnerek, részben a klubtagság elégedettsége, részben az effektív beindított vállalkozások fejezik ki, továbbá nem utolsó sorban a tagjaik pályafutása, szakmai, oktatási referenciái.

Az IVE több mint tíz éves működése során többek között együttműködés megállapodást kötött, illetve támogatói közt tudhatja: a Budapesti Corvinus Egyetem; a Budapesti Műszaki Egyetem az ELTE, az Óbudai és a BGE egyetemek, Piac és Profit; Primus Capital Rt., OTP NyRt., Duna Televízió, CIB bank Zrt.,     NKM Zrt., Hiventures Zrt., Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a Sziget fesztivál, továbbá több kisebb tőkeközvetítő és gazdálkodó cég,  magánszemélyek, mint például üzleti angyalok. Konzorciumi tagként szerződött a Széchenyi Programirodával, az Interprise Hungary-vel és részt vesz a GINOP-5. Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása programokban. Sikeresen pályázott több alkalommal és részt vett  a Nemzeti Tehetség Program valamint a Nemzeti Együttműködési Alap programjaiban.

Szervezte, alapította és működteti a Spin off – inter-universitas fiatalok – klubot, ahol a klubtagság elégedettségét fejezi ki, hogy a nyilvánosan meghirdetett a Spin-off klub honlapján ismertetett előadásainkra, továbbképzéseinkre rendszeresen látogatókat 150-200 főre lehet becsülni. Sok fiatal nem csak érdeklődőként, de aktív, vállalkozni-tanulni akaró résztvevőként volt jelen.

Az IVE tíz év alatt több mint száz új vállalkozást indított útjára, felkészítve és mentorálva azok megalakulását, a híd szerepet játszva közvetített vállalkozók és tőke-tulajdonosok között. Az elhullási arány körünkben jóval kisebb, mint a programjainkban nem szereplő vállalkozások esetén.

Az IVE tagjainak mintegy 1/3-a több mint 25 éves vállalkozási, menedzsmenti és vállalkozás-oktatási tapasztalattal rendelkezik. Ezen belül több szakmával (mérnök/közgazdász/pszichológus) és több szakterületen tevékenykednek (finanszírozási, üzleti tervezés, vállalkozási kompetencia tesztek). Több szakkönyvet, tanulmányt jegyeznek, mint például a Kisvállalkozások -finanszírozása, -pénzügyei-; Vállalkozástan; Üzleti tervezés; Technológia transzfer; Teljesítmények mérése.

A tagok részt vettek különböző vállalkozás tárgyú kutatásokban, pályázatok megvalósításában.

Az IVE tagjainak 1/3-a több mint öt éves szakmai, részben vállalkozói, részben közigazgatási, részben pénzintézeti gyakorlattal rendelkezik.

Az IVE tagjainak további 1/3-a szervezési, oktatói tapasztalattal bíró fiatal, doktori iskolán végzett, vagy annak folyamatban lévő hallgatói. (Témák: Családi vállalkozások, Vállalkozói kompetenciák, Vállalkozások támogatása, támogatottsága, Agrárgazdaság, Vállalkozói ökoszisztéma)